Jean Boss - Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji , prekursor Kuchni Molekularnej w Polsce.







 

Dolce Vita wita w Bydoszczy

Restauracja Dolce Vita w Bydgoszczy zaprasza na wielką przygodę kulinarną, degustację dań Kuchni Molekularnej, które przygotuje dla Państwa, wraz z zespołem, szef kuchni: Jean Bos,
Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji, twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce, nazywany kulinarnym artystą, posiadający tytuł „Najlepszy Kucharz Świata 2006”, należący do kulinarnej awangardy, Laureat Oskara Kulinarnego 2008 w Polsce, Prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska.

Przykładowe menu

  • Aperitif
  • Przekąska
  • Zupa
  • Danie rybne
  • Danie mięsne
  • Deser
  • Wino do każdego dania - odpowiednio dobrane.

 

Cena 250 zł za osobę,
w podanej cenie wino.

 

Jean Bos przygotowujący potrawę z menu kuchni molekularnej.

 

Pokaz Kuchni Molekularnej na żywo sprawi, że będzie to nie tylko niezapomniane doznanie smakowe, ale także wizualne!

Z A P R A S Z A M Y !!!

www.dolcevita.in
www.jeanbos.com.pl

tel. 52 3212121, 509 517 227,
603 890 003

 

Kulinarna wirtuozeria - Kuchnia molekularna w Dolce Vita w Bydgoszczy.

Nieustannie wzbudza ogromne emocje. To nowy trend w polskiej gastronomii. Liczba sympatyków gotowych podjąć próbę opanowania tej nowej sztuki przyrządzania potraw, sukcesywnie wzrasta. Ma ona na celu osiągniecie idealnego, czystego i doskonałego smaku potraw, serwowanych w zaskakujących formach. Kuchnia molekularna to połączenie natury z nauką. Zrywa z konwencjonalnym smażeniem, gotowaniem czy pieczeniem. Kuchnia molekularna poszerza spektrum klasycznej sztuki kulinarnej i otwiera nowe światy smakowe, aromatyczne i doświadczeń a wytwory tej magicznej kuchni są czasem tak zachwycające, że można je wystawiać jako eksponaty w galeriach sztuki

 

Przykładowa potraw kuchni molekularnej.

 

Serwujemy menu molekularne indywidualnie oraz dla grup zorganizowanych.

Świadczymy usługi cateringowe.